ØYREKKA FOLKEHØGSKOLE - MAUSUNDVÆR

På dette idylliske men også værutsatte stedet kan ungdom fra hele landet nå få tilbringe ett skoleår de aldri vil glemme. Foto: Hitra-Frøya

VELKOMMEN TIL ET SKOLEÅR DU ALDRI VIL GLEMME!

Velkommen til laget som skaper en ny og bærekraftig verden! Vi er Norges nyeste folkehøgskole – plassert i det mest ekstreme miljøet vi har: Norskehavet! Her kan du virkelig bli kjent med deg selv og naturkreftene som gjennom tusenvis av år har formet landet og oss som bor her.

Fram til eget skoleanlegg står ferdig bruker vi et nybygd, men midlertidig skoleanlegg i tilknytning til idrettshuset og svømmehallen på øya.

Skolen er frilynt og ligger på Mausund i Frøya kommune, et av de mest aktive fiskeværene mellom Lofoten og Vestlandet, i en kystkommune preget av innovasjon, internasjonalisering og høyt aktivitetsnivå. Øyrekka utenfor Frøya og Fosen er siste skanse mot Atlanterhavet. Herfra er det åpent hav til Nord-Amerika!

 

Vi bruker hele Øyrekka i undervisningen, fra det fraflyttede fiskeværet Sauøya hvor vi kan flytte inn i et intakt lokalsamfunn anno 1980 – til kunstnerøya Sula, som de siste årene har blitt et attraktivt tilholdssted for kunstnere og kulturarbeidere fra inn- og utland. Fra skolen ser vi ut til Vingleia fyr, som ligger på en av de ytterste holmene på kanten av storhavet, og som har overnattingsplass til 12 personer. Vi bruker fyret aktivt i både linjefag og valgfag.

Vi tilbyr ni måneder med tett fellesskap, vennskap som følger deg livet ut og erfaringer som gjør at du aldri mer blir den samme. Du får oppleve en virkelighet som vennene dine aldri kommer i nærheten av, møte mennesker som lever andre liv enn du er vokst opp med og utforske sider ved deg selv som du knapt visste at du hadde. Mausund ligger midt i leden som ga landet navn - Norðweg – veien mot nord, som strekker seg fra Nordsjøen til Barentshavet.


Her finner du vakre Mausundvær - Tøffere blir det ikke!

 
Tore Strømøy